Postanite članovi našeg Dječijeg savjetodavnog odbora na projektu “CSAPE – Child Sexual Abuse Prevention and Education / Edukacija u cilju prevencije seksualnog zlostavljanja djece”!

Thursday 27 April 2023

 

 

Draga djeco!

 

Pripremite se za novu avanturu! Pozivamo vas da postanete članovi našeg Dječijeg savjetodavnog odbora na projektu “CSAPE – Child Sexual Abuse Prevention and Education /Edukacija u cilju prevencije seksualnog zlostavljanja djece”!Ako imate između 12 i 17 godina, volite učiti o dječijim pravima i učestvovati u kreativnim aktivnostima, ovo je prilika za vas! Tražimo djecu koja su spremna da budu aktivni članovi Dječijeg savjetodavnog dbora od maja 2023. do novembra 2024. godine. 

CSAPE je projekat koji se bavi zaštitom djece od nasilja i sprječavanjem zlostavljanja. Smatramo da su vaše ideje, misli i osjećaji veoma važni i jedva čekamo da razgovaramo o tome kako bismo zajedno osmislili najbolje moguće aktivnosti o ovoj značajnoj temi! 

 

Kao članovi Dječijeg savjetodavnog odbora, imat ćete priliku učestvovati u online sastancima i aktivnostima iz udobnosti svog doma! Evo šta možete očekivati:

 

  • Saznati sve o projektu CSAPE, odboru, onome šta radimo kao i zašto su dječija prava toliko važna - i u međuvremenu se zabaviti!
  • Nakon što naučite sve o projektu moći ćete podijeliti svoje mišljenje o planovima i aktivnostima projekta CSAPE i onome šta želimo postići, znajući da ćemo vas saslušati i uzeti u obzir ono što imate reći.
  • Uživati u zanimljivim online aktivnostima, upoznati nove prijatelje i razgovarati o važnim temama sa vršnjacima iz drugih zemalja koje učestvuju u projektu (Albanije, Islanda, Grčke i Finske)
  • Dobiti certifikat organizacije Save the Children na lokalnom i engleskom jeziku kao potvrdu vaše uključenosti u rad Dječijeg savjetodavnog odbora.

 

Dječiji savjetodavni odbor otvoren je za svu djecu! I ne brinite, naše osoblje je tu da se pobrine da se osjećate sigurno i podržano tokom online sastanaka.

 

Ova online druženja ćemo održavati jednom mjesečno, a vi ćete moći pristupiti sastancima i aktivnostima putem svog računara, tableta ili pametnog telefona. Planirat ćemo ih tako da ne ometaju vaše školske obaveze. Ako odlučite da ne želite daljeučestvovati u radu Dječijeg savjetodavnog odbora, možete se povući kada god to zaželite.

 

Prije nego što pristupite Dječijem savjetodavnom odboru, vaši roditelji ili starateljitrebaju potpisati saglasnost za učestvovanje u projektu. Saglasnost možete preuzeti na sljedećem linku Saglasnost roditelja-staratelja za sudjelovanje djeteta u projektu CSAPE (002).docx - Google Docs 

 

Ako želite biti dio našeg sjajnog tima, pozivamo vas da nam se javite i pridružite!Prijaviti se možete putem e-maila info.nwbalkans@savethechildren.org ili Nihad.Sladic@savethechildren.org kao i putem naših društvenih mreža https://www.facebook.com/savethechildrenNWB, https://twitter.com/scnwb, https://www.instagram.com/savethechildrennwb/?hl=en. Osim što ćete se družiti i zabaviti, imat ćete priliku i da pozitivno utičete na promjene koje se mogu odraziti na vaše vršnjake širom svijeta.

 

Jedva čekamo da vas upoznamo! Veselimo se vašem učešću i maštovitom doprinosu Dječijem savjetodavnom odboru CSAPE!

 

Pridružite nam se i pomozite nam da unaprijedimo svijet za svu djecu!

 

Ekipa CSAPE projekta!